Antena 3 CNN Externe Yemen: Cinci persoane, printre care responsabilul cu securitatea alegerilor, ucise prin împuşcare

Yemen: Cinci persoane, printre care responsabilul cu securitatea alegerilor, ucise prin împuşcare

Yemen: Cinci persoane, printre care responsabilul cu securitatea alegerilor, ucise prin împuşcare
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
15 Feb 2012   •   22:46

Cinci persoane, printre care un comandant al Gărzii republicane, responsabil cu securitatea alegerilor prezidenţiale din 21 februarie, au fost ucise miercuri seară la Bayda, în sud-estul Sanaa, informează AFP

Anunţul a fost făcut de un responsabil local şi surse din cadrul serviciilor de securitate.
   
În afară de comandant, un şef al comisiei electorale, doi militari şi un civil au mai fost ucişi de mai mulţi bărbaţi care au deschis focul asupra automobilului cu care se deplasau.

Automobilul a fost ţinta bărbaţilor înarmaţi, au indicat sursele din serviciile de securitate.
   
Comandantul unităţilor Gărzii republicane din Bayda, Khaled Waqaa, responsabil cu securitatea pentru scrutinul prezidenţial, Hassan Babili, şeful comisiei electorale, doi soldaţi şi un civil au fost ucişi în acest atac, au precizat aceleaşi surse.
   
Incidentele armate, de cele mai multe ori mortale, s-au înmulţit în Yemen, în special în sud, o dată cu apropierea scrutinului în cadrul căruia vicepreşedintele Abd Rabbo Mansour Hadi va fi singurul candidat pentru mandatul de tranziţie de doi ani.
   
Hadi îl va succeda pe preşedintele Ali Abdallah Saleh care, aflat la putere de 33 de ani, a acceptat în noiembrie să renunţe la poziţie sub presiunea oamenilor care îl acuză de corupţie şi nepotism.

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close