Antena 3 CNN Externe Yemen. Membrii Al-Qaeda vor să trimită pachete-capcană în Occident, de Crăciun

Yemen. Membrii Al-Qaeda vor să trimită pachete-capcană în Occident, de Crăciun

Yemen. Membrii Al-Qaeda vor să trimită pachete-capcană în Occident, de Crăciun
Sursa foto: Foto: vancouver.24hrs.ca
07 Noi 2010   •   18:51

Liderul organizaţiei Al-Qaida din Peninsula Arabia, Ibrahim Hassan al-Asiri, intenţionează să monteze dispozitive explozive în cadouri de Crăciun trimise în Marea Britanie, în alte ţări europene şi în Statele Unite, informează Sunday Express.

Liderii celulelor al-Qaida din Yemen sunt bănuiţi de către serviciile secrete că ar intenţiona să trimită pachete de Crăciun conţinând dispozitive explozive la bordul navelor-cargo, dat fiind că au fost luate măsuri de securitate aeriană după ce recent au fost descoperite pachete trimise la bordul unor avioane.

"Al-Qaida din Peninsula Arabia consideră că sezonul sărbătorilor de iarnă este o perioadă ideală din cauza importanţei pentru calendarul creştin", afirmă un ofiţer din cadrul Serviciului britanic de informaţii interne (MI5).


Serviciile de informaţii au interceptat conversaţii telefonice între membri al-Qaida staţionaţi în Yemen. Pe baza acestor informaţii, serviciile de informaţii cred că există riscul unui complot terorist spectaculos cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Clericul american Anwar al-Awlaki, un lider în ierarhia organizaţiei Al-Qaida din Peninsula Arabia, şi Hassan al-Asiri intenţionează să trimită pachetele la bordul curselor maritime, pentru că măsurile de securitate sunt mai flexibile.

Pachetele-capcană, ambalate ca fiind cadouri de Crăciun, ar putea ajunge astfel în mai multe ţări europene sau chiar în Statele Unite




 

×
Subiecte în articol: Al Qaeda Yemen
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close