Antena 3 CNN Externe 85 de oameni și-au pierdut viața într-o busculadă petrecută în Yemen. Câteva focuri de armă au declanșat totul

85 de oameni și-au pierdut viața într-o busculadă petrecută în Yemen. Câteva focuri de armă au declanșat totul

Cel puţin 85 de oameni au murit și sute au fost răniți după ce s-au călcat în picioare speriați de focuri de arme, în Yemen.

85 de oameni și-au pierdut viața într-o busculadă petrecută în Yemen. Câteva focuri de armă au declanșat totul
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Apr 2023   •   09:05

Cel puțin 85 de persoane și-au pierdut viața și alte sute au fost rănite după ce s-au călcat la propriu în picoare în urma unei busculade în capitala Sanaa a statului Yemen. Incidentul a avut loc în timpul unui eveniment în care se distribuiau ajutoare financiare, potrivit Sky News.

Martorii oculari au declarat că totul a început în momentul în care rebelii Houthis au tras în aer pentru a încerca să controleze mulțimea, iar un glonț a lovit un cablu electric, ceea ce a provocat explozia acestuia și a declanșat panica în mulțime.Oamenii au început să alerge, să se îmbulzească, iar astfel au ajuns să se calce în picoare pentru a fugi. 

Ministerul de Interne al țării, controlat de Houthis consideră cele întâmplate drept fapte "tragice" și "dureroase", afirmând că a fost vorba de o "distribuire aleatorie de bani de către unii comercianți, fără coordonare cu Ministerul de Interne și fără organizare".

Autoritățile au început o ancheta.

"Morții și răniții au fost transportați la spitale, iar doi dintre comercianții responsabili de această chestiune au fost arestați", a precizat ministerul.

Rebelii Houthis, susținuți de Iran, controlează Sanaa din 2014, când au răsturnat guvernul recunoscut la nivel internațional.

Arabia Saudită a încercat să intervină în 2015, dar incidentul s-a transformat într-un război în urma căruia au murit peste 150.000 de persoane.

×
Subiecte în articol: Yemen focuri arma morti
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close