"Yes we can", varianta iraniană: Ahmadinejad a copiat sologanul lui Obama pentru campania electorală

29 Apr 2009   •   11:21
"Yes we can", varianta iraniană: Ahmadinejad a copiat sologanul lui Obama pentru campania electorală

ahmadinejad

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad speră că sloganul câştigător al liderului american va funcţiona şi pentru el la alegerile la care speră să obţină un al doilea mandat.
Barack Obama a făcut o ofertă de ?pace? Iranului după 30 de ani de ostilităţi, dar o primit un răspuns public sceptic din partea Teheranului. Cu toate acestea este posibilă o apropiere de altă natură, după ce au apărut probe că tacticile prezidenţiale americane se pare că au atins o coardă sensibilă a omologului iranian Mahmoud Ahmadinejad.
Sloganul lui Obama, ?Yes We Can? (Da, noi putem), a fost copiat de preşedintele iranian într-un video de promovare pentru alegerile prezidenţiale din 12 iunie, când Ahmadinejad doreşte să fie reales.
Videoul înfăţişează o fotografie a lui Ahmadinejad cu binecunoscuta haină albă. În aceasta, el arată cu degetul spre cuvintele în Farsi - Ma Mitavanim (noi putem) scise pe o tablă. Filmul este ţintit spre studenţi şi încearcă să profite de fostul său statut de lector universitar.
Publicarea acestuia coincide cu lansarea altui video de campanie menit a reaminti vizita lui Ahmadinejad în Turcia, ca un ecou al succesului vizitei lui Obama în aceeaşi ţară.
Cu toate acestea, vizita din august a liderului iranian a fost de mai puţin succes. El a fost lipsit de toate onorurile de stat după ce nu a adus un omagiu liderului turc Ataturk. În plus, a stânit mânia publicului care s-a plâns de nenumăratele ambuteiaje în trafic cauzate de măsurile de securitate.

Antena3.ro

Parteneri
x close