Antena 3 CNN Externe "Yes we can", varianta iraniană: Ahmadinejad a copiat sologanul lui Obama pentru campania electorală

"Yes we can", varianta iraniană: Ahmadinejad a copiat sologanul lui Obama pentru campania electorală

"Yes we can", varianta iraniană: Ahmadinejad a copiat sologanul lui Obama pentru campania electorală
Sursa foto: ahmadinejad
29 Apr 2009   •   11:21

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad speră că sloganul câştigător al liderului american va funcţiona şi pentru el la alegerile la care speră să obţină un al doilea mandat.
Barack Obama a făcut o ofertă de ?pace? Iranului după 30 de ani de ostilităţi, dar o primit un răspuns public sceptic din partea Teheranului. Cu toate acestea este posibilă o apropiere de altă natură, după ce au apărut probe că tacticile prezidenţiale americane se pare că au atins o coardă sensibilă a omologului iranian Mahmoud Ahmadinejad.
Sloganul lui Obama, ?Yes We Can? (Da, noi putem), a fost copiat de preşedintele iranian într-un video de promovare pentru alegerile prezidenţiale din 12 iunie, când Ahmadinejad doreşte să fie reales.
Videoul înfăţişează o fotografie a lui Ahmadinejad cu binecunoscuta haină albă. În aceasta, el arată cu degetul spre cuvintele în Farsi - Ma Mitavanim (noi putem) scise pe o tablă. Filmul este ţintit spre studenţi şi încearcă să profite de fostul său statut de lector universitar.
Publicarea acestuia coincide cu lansarea altui video de campanie menit a reaminti vizita lui Ahmadinejad în Turcia, ca un ecou al succesului vizitei lui Obama în aceeaşi ţară.
Cu toate acestea, vizita din august a liderului iranian a fost de mai puţin succes. El a fost lipsit de toate onorurile de stat după ce nu a adus un omagiu liderului turc Ataturk. În plus, a stânit mânia publicului care s-a plâns de nenumăratele ambuteiaje în trafic cauzate de măsurile de securitate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close