Antena 3 CNN Externe Zăpada distruge istoria. Bucăţi din Colosseum au căzut după topirea zăpezii

Zăpada distruge istoria. Bucăţi din Colosseum au căzut după topirea zăpezii

Zăpada distruge istoria. Bucăţi din Colosseum au căzut după topirea zăpezii
de M.Z.    |    15 Feb 2012   •   12:53

Fragmente întregi din partea superioară a Colosseumului din Roma s-au desprins şi părţi întregi din pereţi ar putea cădea, după ce gheaţa formată în ultima săptămână a început să se topească, în urma temperaturilor crescute din timpul zilei, potrivit ziarului La Repubblica.

În week-endul trecut, amfiteatrul a fost închis pentru turişti, având în vedere că exista pericolul să cadă fragmente din perete, dar şi gheaţă formată în partea superioară a Colosseumului. Obiectivul turistic nu se va deschide mai devreme de joi, anunţă autorităţile.

Duminică dimineaţă, când personalul Colosseumului se pregătea să deschisă accesul spre monumentul turistic, unul dintre ghizi a alunecat şi şi-a rupt un picior, motiv pentru care deschiderea sitului istoric a trebuit amânată.

Şi alte situri arheologice din Roma au fost închise temporar din cauza vremii nefavorabile - Termele lui Caracalla, Forumul Roman, Palatine Hill, Ostia Antică şi Via Appia.

În zidurile Colosseumului din Roma experţii au contabilizat aproximativ 3.000 de fisuri. Lucrările de restaurare a acestui monument istoric ar urma să înceapă în martie anul acesta.

Din cauza ninsorilor abundente, autorităţile din Roma au închis încă de săptămâna trecută pentru câteva zile instituţiile de învăţământ preuniversitar şi au interzis circulaţia cu motoretele prin oraş, dar aceste interdicţii au fost ridicate marţi.


×
Subiecte în articol: zapada roma perete inchis
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close