Antena 3 CNN Externe Zborul MH17: Au fost identificate 127 de victime

Zborul MH17: Au fost identificate 127 de victime

Zborul MH17: Au fost identificate 127 de victime
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    15 Aug 2014   •   10:25
Experţii olandezi în medicină legală au identificat în total 127 de victime ale prăbuşirii zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines şi au comunicat familiilor 20 de nume noi, a anunţat joi postul olandez de televiziune NOS, potrivit Agerpres.
 
Printre cele 20 de noi victime identificate se află 15 olandezi. Naţionalitatea celorlalte victime nu a fost comunicată, a precizat canalul naţional de televiziune pe site-ul său.
 
Căutarea resturilor victimelor la locul catastrofei aviatice, în estul Ucrainei, desfăşurată de echipe de anchetatori olandezi, australieni şi malaezieni, a fost suspendată în urmă cu o săptămână din cauza luptelor dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi.
 
Guvernul de la Haga şi-a exprimat speranţa că echipele de anchetatori se vor putea întoarce la locul prăbuşirii avionului imediat ce situaţia se va ameliora.
 
Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur a fost doborât cel mai probabil de o rachetă, pe 17 iulie, în timp ce survola estul Ucrainei, cu 298 de persoane la bord, dintre care 193 de cetăţeni olandezi.
 
Luni, premierul australian, Tony Abbott, aflat în vizită la Haga, şi omologul său olandez, Mark Rutte, şi-au luat angajamentul să facă dreptate victimelor.
 
Occidentalii îi acuză pe separatiştii proruşi că au lansat racheta care a doborât avionul, în timp ce Moscova şi insurgenţii pun responsabilitatea pe seama Kievului.
 
Experţii olandezi care anchetează cauzele catastrofei au informat luni că ar putea prezenta un raport preliminar în "câteva săptămâni".

×
Subiecte în articol: malaysia airlines
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close