Antena 3 CNN Externe Zborul TWA 800 revine în atenţie! Noi dovezi spun că avionul a fost DOBORÂT de o RACHETĂ

Zborul TWA 800 revine în atenţie! Noi dovezi spun că avionul a fost DOBORÂT de o RACHETĂ

Zborul TWA 800 revine în atenţie! Noi dovezi spun că avionul a fost DOBORÂT de o RACHETĂ
Sursa foto: Foto: AP
20 Iun 2013   •   15:01
Cu 17 ani în urmă, în 1996, un avion de pasageri cu numărul TWA 800, care zbura de la New York spre Paris, cu 230 de pasageri la bord, a explodat misterios în aer, la scurt timp după ce decolase de pe pista aeroportului JFK, din Long Island.
Mai mulţi martori ai teribilului incident au susţinut atunci că au văzut o rachetă care s-a ridicat din ocean şi a lovit în plin aeronava, aflată la altitudinea de aproape 4000 de m.

 

Fostul Secretar de Presă al preşedintelui John F. Kennedy, Pierre Salinger, de asemenea fost senator al Congresului american, a contactat FBI-ul, spunând că deţine informaţii care relevă faptul că avionul a fost doborât de marina americană.
Din acea zi, Salinger a fost ridiculizat sistematic, până la distrugerea credibilităţii sale. El a fost una dintre puţinele voci care s-a împotrivit invaziei din Irak şi care a susţinut că tragicele evenimente din 9/11 au fost orchestrate de puteri oculte.

Zborul TWA 800

Ieri, a ieşit la iveală o ştire care anunţa că asupra investigatorilor, care s-au ocupat de raportul lui Salinger, s-au exercitat presiuni pentru falsificarea rezultatelor finale.
Iniţial, ei concluzionaseră că factorul principal al accidentului aviatic fusese o "explozie internă, la nivelul rezervoarelor de cherosen".
Acum ei recunosc că au minţit şi spun că o "explozie externă" este cauza principală. Acest tip de explozie, la circa 4000 de m altitudine, este determinată cel mai des de prezenţa unor materiale explozive, care nu pot ajunge la acea înălţime doar dacă sunt ataşate unor rachete, cu sistem de ghidare caloric sau electronic.

Confruntat cu dovada că încearcă  camuflarea unei conspiraţii şi acuzat de moartea a 230 de oameni nevinovaţi, guvernul american păstrează încă tăcerea. Nu există nicio intenţie de a redeschide ancheta, care probabil ar duce la descoperirea unor grave nereguli şi erori ale sistemului.
Chiar şi în ultimele zile, presa cataloghează ultimele dezvăluiri ale anchetatorilor din NTSB (Bordul de Securitate a Transporturilor Naţionale), care acum au ales să spună adevărul, ca fiind o altă teorie conspirativă, demnă să alimenteze imaginaţia amatorilor de astfel de poveşti.

"Nu ştim cine a lansat acea rachetă, dar suntem  siguri că a fost vorba de o rachetă", a spus pentru SkyNews, Jim Speer, un inginer care se ocupă de cercetarea accidentelor aeriene şi face parte din Asociaţia Piloţilor de Linie americani.

John Seaman, liderul organizaţiei care reprezintă familiile victimelor TWA 800, spune că au mai fost câteva încercări de a se redeschide ancheta:
"Dacă nu există dovezi clare, toate aceste demersuri sunt nefolositoare", a spus Seaman, a cărui nepoată se afla în acel avion.
"Nu fac altceva decât să redeschidă răni vechi. Personal, eu nu mai rezist să trec din nou prin acelaşi chin. Cred că cele mai multe familii, care-şi plâng persoanele pierdute în tragedie, sunt de aceeaşi părere cu mine", a precizat Seaman pentru sursa citată.

×
Subiecte în articol: New York paris avion doborat racheta
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close