Antena 3 CNN Externe Zboruri anulate pe Aeroportul Heathrow din Londra, luni, în ziua înmormântării Reginei Elisabeta a II-a

Zboruri anulate pe Aeroportul Heathrow din Londra, luni, în ziua înmormântării Reginei Elisabeta a II-a

Aeroportul Heathrow a anunțat că aproximativ 15% din programul său va fi modificat luni, în timpul funeraliilor de stat ale Reginei Elisabeta

Zboruri anulate pe Aeroportul Heathrow din Londra, luni, în ziua înmormântării Reginei Elisabeta a II-a
Sursa foto: Pixabay
de Mia Lungu    |    15 Sep 2022   •   22:36

Măsura este menită să asigure un cer liniștit deasupra Londrei în timpul evenimentelor, a precizat aeroportul, potrivit BBC.

Ca urmare, vor exista anulări de zboruri, inclusiv 100 de zboruri British Airways și patru zboruri Virgin Atlantic.

Heathrow a precizat că toate decolările și aterizările de luni vor fi întârziate cu 15 minute înainte și după cele două minute de tăcere de la finalul funeraliilor.

După aceea, nu vor exista sosiri între orele 13:45 BST și 14:20 BST în timpul procesiunii dricului funerar și nici plecări între orele 15:03 BST și 16:45 BST pentru procesiunea ceremonială prin Long Walk către Castelul Windsor.

Între orele 16:45 BST și 21:00 BST, plecările vor fi reduse pentru a sprijini slujba de la Capela St George.

Zborurile vor fi, de asemenea, deviate în jurul Castelului Windsor "pentru a reduce la minimum zgomotul în timpul slujbei private a familiei și a înmormântării", a spus aceasta.

"În semn de respect, operațiunile către și dinspre aeroport vor fi supuse unor modificări"

Într-o declarație, Heathrow și-a cerut scuze pentru neplăcerile create, dar a precizat că "în semn de respect, operațiunile către și dinspre aeroport vor fi supuse unor modificări corespunzătoare pentru a evita zgomotul în anumite locații la anumite ore, luni".

Un purtător de cuvânt al Heathrow a adăugat că în terminale va fi disponibil personal suplimentar pentru a veni în sprijinul pasagerilor și că oamenii au fost încurajați să călătorească cu mijloacele de transport în comun și nu cu mașina, deoarece drumurile din jurul aeroportului vor fi extrem de aglomerate.

Alte schimbări la Heathrow în perioada de doliu național includ respectarea momentului național de reculegere cu un minut de tăcere duminică la ora 20:00, difuzarea funeraliilor reginei pe ecranele aeroportului luni și închiderea magazinelor neesențiale.

De asemenea, zeci de mii de pasageri vor fi afectați vineri de o grevă a controlorilor de trafic aerian francezi. Printre zborurile anulate se vor număra multe zboruri care survolează Franța, nu doar spre și dinspre această țară.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close