Antena 3 CNN Externe Zborurile interne din Iran, întârziate cu o jumătate de oră din cauza ... rugăciunii de dimineaţă

Zborurile interne din Iran, întârziate cu o jumătate de oră din cauza ... rugăciunii de dimineaţă

Zborurile interne din Iran, întârziate cu o jumătate de oră din cauza ... rugăciunii de dimineaţă
Sursa foto: Foto: washingtonpost.com
27 Dec 2012   •   21:36

Avioanele care efectuează zboruri interne în Iran vor decola cu cel puţin o jumătate de oră după prima rugăciune de dimineaţă pentru a le permite pasagerilor să îşi îndeplinească datoria religioasă, a anunţat miercuri aviaţia civilă iraniană pe site-ul propriu, informează AFP.
   
"În conformitate cu o directivă adoptată pentru zborurile interne, începând din acest moment companiile aeriene vor fi autorizate să decoleze cu cel puţin 30 de minute după Azan", prima din cele cinci chemări zilnice la rugăciunea de dimineaţă, a explicat directorul aviaţiei civile, Hamid Reza Pahlevani.
   
Decizia a fost luată "pentru ca pasagerii să îşi poată îndeplini datoria religioasă", a adăugat el, precizând că schimbarea orarului de zbor "nu va fi considerată întârziere şi pasagerii vor trebui preveniţi".
   
Pahlevani nu a oferit precizări dacă o măsură similară va fi aplicată pentru zborurile internaţionale cu plecare din Iran.
   
Companiile aeriene iraniene nu servesc băuturi alcoolice şi oferă numai mese de recunoştinţă atât pentru zborurile interne, cât şi pentru zborurile internaţionale, potrivit legii islamice practicate începând de la Revoluţia din 1979.
   
Directorul aviaţiei civile a mai precizat că personalul companiilor va trebui să "se conformeze codului vestimentar islamic". Angajaţii trebuie să poarte eşarfă şi o haină lungă care maschează formele, în timp ce cravata, considerată ca un simbol al culturii occidentalele, este interzisă bărbaţilor.
   
Codul vestimentar aflat în vigoare în Iran obligă femeile să îşi acopere corpul în întregime în spaţiul public.
   

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close