Antena 3 CNN Externe Zece oameni au fost găsiți morți, după scufundarea unei bărci cu turiști, anunță Garda de Coastă din Japonia

Zece oameni au fost găsiți morți, după scufundarea unei bărci cu turiști, anunță Garda de Coastă din Japonia

Cel puțin 10 persoane au fost ucise după ce o barcă cu turiști a dispărut în largul insulei japoneze Hokkaido, din nordul Japoniei, a spus Garda de Coastă din Japonia.

Zece oameni au fost găsiți morți, după scufundarea unei bărci cu turiști, anunță Garda de Coastă din Japonia
Sursa foto: Twitter/ The Wall Street Journal
de Cerasela Stafie    |    24 Apr 2022   •   15:31

Autoritățile japoneze au transmis că operațiunea de căutare continuă, în apele reci, pentru a-i găsi pe ceilați 16 oameni care se aflau la bordul navei Kazu 1.

Contactul cu ambarcațiunea s-a pierdut, după ce echipajul a transmis că începe să se scufunde, sâmbătă, la ora locală 13:15 (04:15 GMT).

Persoanele de la bordul ambarcațiunii au fost într-o călătorie de trei ore în jurul peninsulei Shiretoko. Zona este desemnată în patrimoniul mondial UNESCO, iar excursiile cu barca sunt populare în rândul turiștilor care speră să observe balenele și leii de mare, precum și urșii bruni pe plajele stâncoase, scrie BBC.

Echipajul a reușit să semnaleze că nava se înclină la un unghi de 30 de grade și începe să se scufunde, potrivit presei japoneze.

Mai multe ambarcațiuni de patrulare și avioane de poliție și militare au fost trimise imediat pentru a găsi nava. La operațiunea de căutare au participat și bărci de pescuit locale.

Din cei 26 aflați la bord, doi erau membri ai echipajului și doi copii. Rapoartele anterioare sugerau că mai multe persoane au fost scoase din apă - dar nu este clar dacă se numără printre cele 10 victime confirmate.

Valurile din zonă sunt mari, iar bărcile locale de pescuit s-au întors în port până la mijlocul dimineții.

Echipajul a spus că toți cei aflați la bord purtau veste de salvare, dar temperaturile din zonă pot scădea până la 0C când se lasă noaptea.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close