Antena 3 CNN Externe Zece persoane, îngropate într-o avalanșă în Austria, de Crăciun. Operaţiune contracronometru de salvare

Zece persoane, îngropate într-o avalanșă în Austria, de Crăciun. Operaţiune contracronometru de salvare

100 de persoane sunt implicate în căutarea a 10 persoane care au fost prinse astăzi într-o avalanșă.

Zece persoane, îngropate într-o avalanșă în Austria, de Crăciun. Operaţiune contracronometru de salvare
Sursa foto: Profimedia
de Ioana Mircea    |    25 Dec 2022   •   20:45

Aproximativ 10 persoane sunt căutate, astăzi, după ce ar fi fost prinse într-o avalanșă în zona de schi liber Lech/Zuers din vestul Austriei, a anunțat duminică Agenția austriacă de presă, adăugând că o persoană a fost salvată.

Avalanșa s-a produs în jurul orei 15.00, iar mai multe elicoptere și echipe de căutare s-au desfășurat la scurt timp după aceea.

„Facem tot ce putem pentru a salva pasionații de sporturi de iarnă”, a precizat municipalitatea din Lech.

Aproximativ 100 de persoane au fost implicate în căutări, salvatorii solicitând lămpi frontale pentru a putea continua căutările pe întuneric, potrivit Mediafax.

Update 20.45

Consilierul pentru Securitate de Stat Christian Gantner (ÖVP) anunță că opt din cele zece persoane îngropate au fost identificate. Șase persoane nu sunt rănite, două au fost rănite și au fost transportate cu avionul la spitalul din Innsbruck și Bludenz.

Căutările continuă până când se stabilește că nicio persoană nu a rămas sub zăpadă. Plutonul de operațiuni de avalanșă al Bundesheere se va muta în cazarma Walgau în această noapte.

În zorii zilei, el ar putea ajuta la căutare. „Orele următoare vor decide dacă avem nevoie de el”, spune Gantner, potrivit vorarlberg.orf.at.

×
Subiecte în articol: avalansa Austria
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close