Antena 3 CNN Externe Zece răniţi în Manhattan, după ce un aparat de aer condiţionat a căzut de la etajul 30

Zece răniţi în Manhattan, după ce un aparat de aer condiţionat a căzut de la etajul 30

Zece răniţi în Manhattan, după ce un aparat de aer condiţionat a căzut de la etajul 30
01 Iun 2015   •   09:52

Incident violent în cartierul Manhattan din New York. Zece oameni, printre care şi doi muncitori care lucrau la o clădire, au fost răniţi după ce un aparat de aer condiţionat a căzut de la etajul 30. Potrivit anchetatorilor, unul dintre cablurile cu care a fost prins a cedat, iar aparatul greu de patru tone a căzut în gol.

Doi muncitori şi opt trecători au fost răniţi, după ce aparatul de aer condiţionat a căzut de pe macaraua care îl ridicase până la nivelul 30 al clădirii.

"Departamentul de Pompieri a ajuns aici în patru minute. Din primele informaţii a reieşit că încercau să pună un aer condiţionat la un etaj superior, este o clădire de 30 de etaje", a spus şeful Departamentului de Pompieri din New York.

Înainte să se prăbuşească, aparatul greu de patru tone a lovit de mai multe ori faţada clădirii. Echipele de salvare spun că accidentul ar fi putut avea urmări mai grave.

Imediat după incident, străzile din zonă au fost închise, iar autorităţile au deschis o anchetă.

Proiectul pentru clădirea la care a avut loc incidentul a fost autorizat în urmă cu patru luni. Potrivit unui oficial din cadrul Departamentului de Construcţii, în tot acest timp nu au fost depuse plângeri şi nici nu au fost semnalate probleme.

Incidentul s-a produs la o lună după ce un om a fost ucis de mecanicul unei macarale, tot pe un şantier din Manhattan.

×
Subiecte în articol: New York Manhattan
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close