Antena 3 CNN Externe Zeci de cadavre decapitate au fost găsite în "ţara groazei". Vezi cine a provocat măcelul

Zeci de cadavre decapitate au fost găsite în "ţara groazei". Vezi cine a provocat măcelul

Zeci de cadavre decapitate au fost găsite în "ţara groazei". Vezi cine a provocat măcelul
Sursa foto: Foto: fark.com
14 Mai 2012   •   07:37

Aproape 50 de cadavre decapitate au fost găsite pe o şosea din nordul Mexicului. Măcelul a fost revendicat de una din cele mai temute grupări criminale, Los Zetas. Războaiele între bandele de traficanţi de droguri din Mexic s-au intensificat în ultima vreme. Peste 50.000 de oameni au căzut victime în ultimii ani disputelor dintre clanurile rivale.

Corpurile neînsufleţite ale celor 43 de bărbaţi şi 6 femei erau depuse în saci de plastic, la câteva zeci de kilometri de Monterrey, cel de-al treilea oraş, ca mărime, din Mexic. Anchetatorii cred că victimele au fost ucise în alt loc şi mutilate pentru a fi greu de identificat.

Los Zetas este o bandă criminală deosebit de violentă, condusă de foşti militari din unităţile mexicane de elită. Masacrul se înscrie într-un şir de represalii sângeroase, legate de lupta pentru controlul traficului de droguri între Zetas şi un cartel rival.

Procuratura nu exclude, totuşi, nici posibilitatea ca victimele să fie imigranţi nevinovaţi. Criminaliştii încearcă acum să le identifice prin teste ADN. Violenţa legată de traficul de droguri, care a făcut peste 50.000 de victime în Mexic în ultimii ani, s-a intensificat în această lună, odată cu începerea campaniei electorale.

×
Subiecte în articol: Mexic morti trafic de droguri clanuri
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close