x close

Zeci de foci moarte au fost găsite pe ţărmurile mărilor arctice. Oamenii de ştiinţă nu știu ce a provocat decesul acestora

de S.T.    |    13 Iun 2019   •   10:24
Zeci de foci moarte au fost găsite pe ţărmurile mărilor arctice. Oamenii de ştiinţă nu știu ce a provocat decesul acestora Foto: pixabay.com

Cel puţin 60 de foci au fost descoperite moarte de-a lungul plajelor mărilor Bering şi Chukchi din nord-vestul statului american Alaska, iar oamenii de ştiinţă încearcă să afle ce a provocat decesul acestora, a anunţat Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei din Statele Unite, citată de Reuters.

Animalele moarte - foci cu barbă, pestriţe şi inelate - au fost găsite în regiuni cuprinse între limita sudică a Strâmtorii Bering şi ţărmurile Mării Chukchi, dincolo de cerul polar, a indicat NOAA.

Gheaţa din mările Bering şi Chukchi este mult mai rară decât în mod normal, iar temperaturile de la suprafaţa apei au fost mult mai ridicate decât de obicei, potrivit rapoartelor oamenilor de ştiinţă şi ale agenţiei. Motivul aflat la baza decesului focilor este însă deocamdată necunoscut, a precizat Julie Speegle, purtătoare de cuvânt din Alaska pentru NOAA Fisheries.

„Ne mobilizăm să ajungă acolo specialiştii în mamifere marine şi partenerii noştri pentru a preleva unele mostre”, a adăugat Speegle. Cauza „ar putea fi propagarea dăunătoare a algelor. Ar putea fi multe lucruri”, a completat ea.
 

Sursă: Agerpres
Parteneri
Parteneri
sati