Antena 3 CNN Externe Zeci de islamiști au fost spânzurați în Irak

Zeci de islamiști au fost spânzurați în Irak

Zeci de islamiști au fost spânzurați în Irak
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
25 Sep 2017   •   23:50

În Irak a avut loc duminică cea mai mare execuţie colectivă de anul acesta: 42 de militanţi islamişti sunniţi, condamnaţi pentru terorism, au fost spânzuraţi, informează Reuters. Cei executaţi comiseseră diferite atentate; printre altele, ei uciseseră membri ai forţelor de securitate şi detonaseră automobile-capcană. 

Execuţia a avut loc în contextul cererilor şiiţilor ca sistemul judiciar să reacţioneze mai dur, după ce un atentat sinucigaş al sunniţilor la Nassiriya, în sudul Irakului, s-a soldat pe 14 septembrie cu cel puţin 60 de morţi. Duminică, ministerul justiţiei de la Bagdad a comunicat că execuţia a avut loc chiar în Nassisriya, într-o închisoare, şi că rudele victimelor teroriştilor au fost invitate să asiste la spânzurătoare. 

Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International a declarat luni că "execuţia în masă este o etalare şocantă a aplicării pedepsei cu moartea de către autorităţile irakiene, în încercarea de a arăta că reacţionează la ameninţările la adresa securităţii." 

În urmă cu trei luni, în Irak au mai fost executaţi 14 terorişti.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: condamnati Irak executie terorism
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close