Antena 3 CNN Externe Zeci de jurnalişti au fost bătuţi în timpul protestelor din Kiev

Zeci de jurnalişti au fost bătuţi în timpul protestelor din Kiev

Zeci de jurnalişti au fost bătuţi în timpul protestelor din Kiev
Sursa foto: Foto: Reuters
02 Dec 2013   •   12:36

Zeci de jurnalişti, care relatau despre protestele din ucraina, au fost răniţi de poliţiştii care au intervenit în forţă, pentru a pune capăt manifestărilor violente din Kiev.

Un raport efectuat de Telekritika relevă faptul că 43 de reporteri, fotoreporteri şi cameramani au fost răniţi în timpul ciocnirilor de duminică seară, din preajma palatului prezidenţial.

Denys Danko, unul dintre cei mai apreciaţi jurnalişti din Ucraina, a fost şi el rănit, fiind surprins în mijlocul confruntărilor dintre manifestanţi şi forţele de ordine.

"Fiecare poliţist care trecea pe lângă mine mă lovea cu bastonul. Cred că am primit peste 30 de lovituri în cap, în piept şi pe braţe", spune Danko pentru Kyiv Post.

O imagine sugestivă a circulat intens pe canalele media. Fotoreporterul Reuters, Gleb Garanich, a continuat să tragă cele mai interesante cadre, chiar dacă faţa sa era plină de sânge. De asemenea, agenţia de ştiri susţine că unul dintre cameramanii săi a fost pus la pământ şi bătut crunt, iar camera de filmare a fost distrusă în picioarele poliţiştilor.

Peste 100.000 de oameni au manifestat în capitala ucraineană, furioşi pe decizia oficialilor de a nu semna Acordul istoric de Asociere cu Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close