Antena 3 CNN Externe Zeci de mașini au fost incendiate in Suedia

Zeci de mașini au fost incendiate in Suedia

Zeci de mașini au fost incendiate in Suedia
Sursa foto: Sursă: YT
16 Aug 2018   •   11:34

Zeci de autoturisme au fost incendiate peste noapte în Suedia, în ceea ce poliția spune că ar putea fi un eveniment premeditat.

Până la 80 de vehicule au fost grav afectate de un grup de tineri îmbrăcați în negru, începând cu ora 21:00 ora locală. Cele mai multe daune au avut loc în orașul vestic Gothenburg dar incidente au fost raportate  în orașe aflate până la 100 km distanță.

Primul Ministru Stefan Lofven a declarat: "Se pare că este o mișcare coordonată, aproape ca o operațiune militară".

 

Mai multe mașini au fost distruse și în Trollhattan în zona de nord și Gothenburg și Falkenberg la sud. În Stockholm, o serie de mașini au fost raportate de asemenea incendiate dar legătura dintre acestea și incendierea răspândită în vestul Suediei nu este încă clară.

Tinerii mascați au spart geamurile autoturismelor înainte de a turna lichide inflamabile în interior, a spus presa suedeză. De asemenea tinerii au fost văzuți aruncând pietre în ofițerii de poliție.

În ciuda daunelor, nu au fost rapoarti răniți. Poliția a declarat că a identificat câțiva tineri care erau în acea perioadă în zonă și au vorbit cu părinții lor dar ofițerii nu au putut spune cu exactitate cine a fost implicat în atacuri.

Vorbind pentru postul de radio suedez, premierul Lofven s-a adresat atacatorilor, întrebându-i pur și simplu: "Ce naiba ați făcut?"

Nu există un motiv clar pentru incident.

Sursă: BBC 

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close