Antena 3 CNN Externe Zeci de maşini, blocate în troiene. Vecinii bulgari şi moldoveni se luptă cu zăpezi mari

Zeci de maşini, blocate în troiene. Vecinii bulgari şi moldoveni se luptă cu zăpezi mari

Zeci de maşini, blocate în troiene. Vecinii bulgari şi moldoveni se luptă cu zăpezi mari
de O.P.    |    30 Dec 2014   •   07:29

Mai multe ţări europene continuă să se lupte cu ninsoarea, viscolul şi gerul. În Bulgaria şi Republica Moldova, zeci de maşini au rămas blocate în troiene. Iar în Franţa s-au înregistrat primele victime. Ministerul român de Externe a lansat mai multe avertismente de călătorie pentru românii care plnuiesc s plece în alte ţări din Europa.

Zeci de automobilişti au lansat apeluri disperate de ajutor în Bulgaria, după ce au fost prinşi în zăpadă, mai bine de şase ore, pe o şosea din nord-vestul ţării. Circulaţia, deja îngreunată de viscol şi troiene, a fost blocată din cauza unui accident în care a fost implicat un camion de mare tonaj. Autorităţile au impus restricţii pe mai multe şosele şi recomandă să se evite cu orice preţ deplasarea pe timp de noapte.
 
Situaţia este extrem de dificilă şi pe drumurile din Republica Moldova, unde s-au înregistrat peste 20 de accidente rutiere provocate de polei, ninsoare şi vânt. 21 de localităţi, dar şi unele cartiere de la periferia oraşului Chişinău, au rămas fără energie electrică. Cel mai grav afectat este raionul Cahul, unde stratul de zăpadă atinge, pe alocuri, 70 de centimetri.
 
În Ungaria, toate drumurile naţionale au fost deblocate dar, în sudul şi vestul ţării, circulaţia se desfăşoară cu mari dificultăţi din cauza viscolului. Meteorologii au avertizat că temperatura poate coborî până la minus 10 - 15 grade iar în aceste condiţii măsurile de prevenire a poleiului nu mai au efect.

Iarna nu a cruţat nici Vestul Europei. În Marea Britanie s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din acest an. Peste 100.000 de locuinţe au rămas fără electricitate după ce cablurile de înaltă tensiune au cedat sub greutatea zăpezii.

Iar în Franţa, un bărbat fără adăpost, în vârstă de 29 de ani, a murit de frig într-un oraş din nordul ţării. Alţi doi tineri şi-au pierdut viaţa, într-o avalanşă şi un accident rutier, în Munţii Alpi.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close