Antena 3 CNN Externe Zeci de mii de francezi au rămas în întuneric, în urma furtunii puternice care afectează Franţa şi Marea Britanie

Zeci de mii de francezi au rămas în întuneric, în urma furtunii puternice care afectează Franţa şi Marea Britanie

Zeci de mii de francezi au rămas în întuneric, în urma furtunii puternice care afectează Franţa şi Marea Britanie
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
28 Oct 2013   •   11:18

Furtuna puternică ce afectează o parte din vestul Europei a lăsat fără curent electric 75.000 de locuinţe în Franţa. Serviciile de feribot care asigură transportul între Calais şi Douvres au rămas la chei, relatează AFP. Până în prezent, furtuna nu a provocat victime.

35.000 de consumatori au rămas fără energie electrică în Normandie, 30.000 în Bretagne şi 10.000 în Nord-Pas-de-Calais, regiunea situată în extremul nordic al Franţei.

Potrivit distribuitorului francez de electricitate ERDF, acesta este cel mai mare număr de oameni care au rămas fără curent din istoria companiei.

Rafalele de vânt au suflat cu până la 139 de kilometri pe oră în Bretagne.

Circulaţia feriboturilor între Calais (nordul Franţei) şi Douvres (sudul Marii Britanii) este întreruptă încă din zori din cauza rafalelor violente de vânt şi a mării agitate.

"Ca măsură de precauţie, vapoarele rămân la chei. Porturile nu sunt închise dar feriboturile nu ies pe mare, aşteptând ca aceasta să se calmeze", a precizat subprefectul din Lens (nordul Franţei), Pierre Clavreuil.

Şi Marea Britanie este afectată de furtuna cu rafale de vânt de peste 130 de kilometri pe oră şi risc de inundaţii.

 

 

×
Subiecte în articol: furtuna
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close