Zeci de mii de oameni au protestat în ţările arabe. Manifestanţii libieni, împuşcaţi de lunetişti

20 Feb 2011   •   10:59
Zeci de mii de oameni au protestat în ţările arabe. Manifestanţii libieni, împuşcaţi de lunetişti Foto: Agerpres/EPA

Protestele continua în lumea arabă. Zeci de mii de oameni au ieşit din nou pe  străzi, în mai multe ţări, cerând schimbarea regimurilor aflate la putere. În Libia, armata a folosit lunetişti care au deschis focul asupra mulţimii. Numărul morţilor nu e cunoscut cu exactitate. Martorii spun că printre victime s-ar numără şi copii.

„Puteţi auzi acum, în jurul meu, tiruri de mitralieră. Se trage! Toată ziua au adus la spital răniţi, trupuri neînsufleţite...“.

Aceasta e mărturia cutremurătoare a unui medic care lucrează într-un spital din oraşul libian Benghazi unde armata a deschis focul asupra manifestanţilor.

Autorităţile libiene trag în protestatari

În capitala Bahreinului, Manama, protestatrii au reuşit să ocupe piaţa centrală, după ce au alungat forţele de ordine cu pietre şi coctailuri molotov. 

Chiar şi femeile au organizat propriul lor protest, în aceeaşi piaţă centrală din Manama cerând mai multe drepturi. 

Şi în Algeria, oamenii au organizat ample demonstraţii antiputere. Poliţia a intervenit  în forţă pentru a dispersa mulţimea.

Manifestaţii similare au mai avut loc în Yemen, Kuwait şi alte câteva ţări din Golf, Africa şi orientul Mijlociu.x close