Antena 3 CNN Externe Zeci de milioane de oameni se confruntă cu o secetă istorică. Consumul de apă, redus cu 31%

Zeci de milioane de oameni se confruntă cu o secetă istorică. Consumul de apă, redus cu 31%

Zeci de milioane de oameni se confruntă cu o secetă istorică. Consumul de apă, redus cu 31%
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Aug 2015   •   19:31
Economiile obligatorii de apă introduse în California pentru a lupta împotriva unei secete istorice își arată roadele, consumul de apă reducându-se cu 31% în luna iulie în acest stat din vestul SUA, cu mult peste cele 25 de procente necesare, informează AFP, potrivit Agerpres.

În ciuda vremii calde din luna iulie, californienii și-au redus chiar mai mult decât în iunie consumul de apă, mai precis cu 31,3% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a anunțat într-un comunicat consiliul de administrație al apei din statul California.

Este mai bine decât cele 25 de procente obligatorii de reducere a consumului de apă solicitate în luna aprilie de către guvernatorul Californiei, Jerry Brown, pentru a doua lună consecutiv.

"Californienii au reacționat puternic ca răspuns la severitatea acestei secete", a spus Felicia Marcus, director al agenției guvernamentale, citat de AFP.

Cele 38 de milioane de californieni își pot stropi grădinile doar în anumite zile și opta pentru un sistem de picurare fixat la rădăcina plantelor mai degrabă decât pe obișnuitele udări cu furtunul.

×
Subiecte în articol: seceta california
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close