Antena 3 CNN Externe Zeci de militari turci de rang înalt au dezertat. Cer azil în Germania

Zeci de militari turci de rang înalt au dezertat. Cer azil în Germania

Zeci de militari turci de rang înalt au dezertat. Cer azil în Germania
28 Ian 2017   •   12:48

Circa 40 de militari turci angajaţi în cadrul NATO au depus o cerere de azil în Germania, ca urmare a valului de epurări lansat de autorităţile turce după tentativa de lovitură de stat din iulie anul trecut, au relatat sâmbătă mass-media germane, relatează AFP. 

"Circa 40 de militari turci, majoritatea de rang înalt şi care sunt staţionaţi la baze ale NATO, au solicitat azil în Germania", au scris revista Spiegel şi canalul de televiziune ARD într-un articol comun. 

"Dacă mă întorc în Turcia, risc să fiu închis şi poate chiar torturat", a declarat pentru sursele citate unul dintre ofiţerii turci, dând asigurări că nu are nicio legătură cu puciul eşuat şi că "nu are niciun fel de simpatie pentru pucişti". 

Ministerul de Interne german şi Oficiul pentru migranţi şi refugiaţi au afirmat că aceste solicitări sunt studiate la fel ca orice altă cerere de azil, au precizat sursele citate. 

Aceste informaţii au fost dezvăluite cu câteva zile înainte vizita cancelarului german Angela Merkel în Turcia, pe 2 februarie, în contextul tensiunilor între Ankara şi Berlin. 

După puciul eşuat din 15 iulie din Turcia, guvernul de la Ankara a lansat un val de epurări pentru a-i înlătura pe toţi presupuşii simpatizanţi ai lui Fethullah Gülen, acuzat de autorităţile turce de orchestrarea tentativei de lovitură de stat. Sectoare precum media, magistratură, poliţie, mediul penitenciar, armata şi educaţia au fost vizate de aceste epurări de o amploare fără precedent şi care au fost criticate de Occident.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: turcia militari soldati azil Germania
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close