Antena 3 CNN Externe Zeci de morţi în Ucraina, în urma confruntărilor dintre armată şi proruşi. Rusia cere încetarea violenţelor

Zeci de morţi în Ucraina, în urma confruntărilor dintre armată şi proruşi. Rusia cere încetarea violenţelor

Zeci de morţi în Ucraina, în urma confruntărilor dintre armată şi proruşi. Rusia cere încetarea violenţelor
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Mai 2014   •   12:55

Patruzeci de oameni - 38 de combatanţi şi doi civili - au fost ucişi în urma confruntărilor care au început luni, între armata ucraineană şi insurgenţi proruşi, pentru preluarea controlului asupra aeroportului de la Doneţk, relatează AFP.

În paralel, autorităţile de la Kiev au anunţat că au preluat controlul total asupra aeroportului, unde luni au avut loc confruntări violente.

Lupte intense au avut loc, luni, în apropiere de aeroportul internaţional din Doneţk. Clădirea a fost ocupat în cursul dimineţii de insurgenţi înarmaţi proruşi, iar armata ucraineană a intervenit pentru a-l elibera.

Rusia cere încetarea violenţelor

În acest context, Moscova cere încetarea imediată a violenţelor în Ucraina.

"Misiunea numărul unu şi testul de soliditate al autorităţilor de la Kiev, având în vedere rezultatele alegerilor prezidenţiale, este oprirea imediată a folosirii armatei împotriva populaţiei şi încetarea violenţei de către toate părţile", a declarat şeful diplomaţiei ruse în timpul unei conferinţe de presă.


×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close