Antena 3 CNN Externe Zeci de percheziții și 12 arestări într-un dosar de terorism, în Belgia

Zeci de percheziții și 12 arestări într-un dosar de terorism, în Belgia

Zeci de percheziții și 12 arestări într-un dosar de terorism, în Belgia
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
18 Iun 2016   •   12:01

Zeci de percheziţii au fost efectuate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în 16 localități din Belgia în cadrul unui dosar de terorism şi 12 persoane au fost reţinute, a anunţat Parchetul Federal belgian, scrie AFP.

'Elementele colectate în cadrul anchetei au necesitat intervenţia imediată', se arată într-un comunicat de sâmbătă al Parchetului federal, fără a da alte detalii.

Un număr de 40 de persoane au fost reținute în primul moment, dar numai 12 dintre ele au fost arestate, relevă EFE, citând tot Parchetul federal belgian.

"Un judecător de instrucţie va decide în următoarele ore în legătură cu eventuala menţinere a acestora în arest', a indicat parchetul.

Un număr de 152 de garaje au fost percheziţionate, dar nu au fost găsite "nici arme, nici exploziv" până în prezent.

Aceste percheziţii s-au desfăşurat 'fără incidente deosebite' în regiunea capitalei Bruxelles (comunele Bruxelles, Molenbeek, Schaerbeek, Anderlecht, Koekelberg, Berchem-Sainte-Agathe, Evere, Forest, Watermael-Boitsfort, Ganshoren), în Flandra (Zaventem, Ninove, Wemmel) şi în Valonia (Fleurus, Tubize et Liege).

'În ceea ce priveşte obiectele ridicate şi identitatea celor arestaţi, nu putem da mai multe informaţii acum", a adăugat parchetul belgian, explicând că" ancheta este în curs de desfăşurare".

×
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close