Antena 3 CNN Externe Zeci de români, blocați pe aeroportul Gatwick din Londra din cauza unor drone observate lângă o pistă

Zeci de români, blocați pe aeroportul Gatwick din Londra din cauza unor drone observate lângă o pistă

Zeci de români, blocați pe aeroportul Gatwick din Londra din cauza unor drone observate lângă o pistă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
20 Dec 2018   •   08:18

Zeci de români sunt blocaţi pe cel de-al doilea cel mai mare aeroport din Marea Britanie.

Oamenii ar fi trebuit să urce cu mai bine de 4 ore în urmă la bordul unui avion WizzAir cu destinaţia Bucureşti, dar aeroportul a fost închis după ce mai multe drone au fost observate în apropiere de o pistă.

Românii nu sunt singurii în această situaţie. Alte zeci de zboruri au rămas la sol sau au fost redirecţionate către alte aeroporturi din Regat, inclusiv la Mancehster, Liverpool sau Birmingham, dar şi către aeroporturile din Amsterdam şi Paris.

Autorităţile britanice au iniţiat o operaţiune de căutare dronelor care au pătruns în spaţiul aerian al aeroportului Gatwick şi avertizează că activitatea ar putea fi sistată pentru o perioadă de 24 de ore.

 

Unul dintre pasagerii aflaţi într-un zbor care venea de la Roma a avut nevoie de îngrijire medicale după ce a aflat că urmează să aterizeze pe aeroportul Stansted.

Reprezentanţii aeroportului Gatwick au prezentat scuze pasagerilor. Împreună cu companiile aeriene au căutat cazare pentru cei afectaţi şi au încercat să pună la dispoziţie mijloace de transport pentru a se deplasa către Gatwick de la celalalte aeroporturi.

×
Subiecte în articol: pista drone Londra blocati romani
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close