Antena 3 Externe Zeci de spitale și școli, evacuate în Rusia, din cauza unor amenințări cu bombă

Zeci de spitale și școli, evacuate în Rusia, din cauza unor amenințări cu bombă

09 Dec 2019   •   21:42
Zeci de spitale și școli, evacuate în Rusia, din cauza unor amenințări cu bombă

Peste zece spitale şi mai multe şcoli din diferite zone ale Sankt-Petersburg au fost evacuate luni după primirea unor ameninţări cu bombă, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgenţă pentru agenţia TASS.

"În jur de 11 spitale, precum şi mai multe şcoli şi centre de educaţie din mai multe cartiere au primit ameninţări", a declarat sursa citată.

Anterior, serviciul de presă comun al instanţelor din Sankt Petersburg a anunţat că tribunale din oraş au fost evacuate din cauza unor ameninţări cu bombă. Acestea şi-au reluat acum activitatea şi nu au fost descoperite obiecte periculoase.

Potrivit unor informaţii anterioare citate de TASS, o scrisoare anonimă către tribunalul din Primorski a avertizat în privinţa unor explozii iminente la Muzeul de stat Ermitaj şi la aeroportul Pulkovo. Serviciul de presă de la Ermitaj a anunţat că a fost efectuată o verificare la sediul muzeului şi nu au fost descoperite obiecte suspecte, iar aeroportul Pulkovo a precizat că nu a primit nicio ameninţare şi că activitatea se desfăşoară normal.

Acest val curent de ameninţări cu bombă a început în urmă cu două săptămâni, când un e-mail de ameninţare cu bombă în care se solicita o sumă de bani a fost trimisă unui tribunal din Sankt-Petersburg. Cei care l-au trimis au cerut ca 120 de milioane de ruble (1,8 milioane de dolari) în bitcoin să fie transferaţi într-un cont. Alte tribunale, inclusiv unele militare, au primit scrisori similare, alături de mall-uri şi şcoli. Toate aceste ameninţări s-au dovedit a fi alarme false, notează TASS.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close