Antena 3 CNN Externe Zeci de victime în urma unei explozii într-o moschee: Cel puţin 17 morţi şi 34 de răniţi

Zeci de victime în urma unei explozii într-o moschee: Cel puţin 17 morţi şi 34 de răniţi

Zeci de victime în urma unei explozii într-o moschee: Cel puţin 17 morţi şi 34 de răniţi
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
06 Mai 2018   •   19:32

O explozie produsă duminică într-o moschee în provincia Khost din estul Afganistanului s-a soldat cu cel puţin 17 morţi şi 34 de răniţi, anunţă surse locale citate de agenţia Reuters.

Moscheea era folosită şi ca centru de înregistrare a votanţilor pentru alegerile legislative ce vor avea loc în octombrie. Conform unui responsabil local, explozia a fost aparent provocată de un dispozitiv exploziv ascuns în moschee, nu de un atacator sinucigaş.

Deocamdată nicio grupare nu a revendicat acest atentat, ultimul dintr-o serie de atacuri comise începând din luna aprilie asupra centrelor de înregistrare a alegătorilor şi care deja par să fi descurajat populaţia să intre în aceste centre. Talibanii, care au cerut localnicilor să nu participe la procesul electoral, au emis o declaraţie în care afirmă că nu au nicio implicare în atentatul de duminică.

Luna trecută, circa 60 de persoane au fost ucise într-un atac sinucigaş asupra unui centru de înregistrare a alegătorilor din capitala Kabul, atentat revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close