Antena 3 CNN Externe Zeci de mii de oameni la mitingul pro-european din Chișinău. Președintele PE, Roberta Metsola, a scandat cu mulțimea: Solidaritate!

Zeci de mii de oameni la mitingul pro-european din Chișinău. Președintele PE, Roberta Metsola, a scandat cu mulțimea: Solidaritate!

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, s-a adresat mulțimii, în cadrul celui mai mare miting pro-european, la Chișinău. Transmisiune specială Antena 3 CNN din Republica Moldova!

Zeci de mii de oameni la mitingul pro-european din Chișinău. Președintele PE, Roberta Metsola, a scandat cu mulțimea: Solidaritate!
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Mai 2023   •   12:28

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola a fost primită cu aplauze de către publicul de la Chișinău. 

În deschiderea discursului, aceasta a vorbit în limba română:

"Dragi cetățeni ai Republicii Moldova, dragi Europeni. Am venit să aduc un singur mesaj: Europa este Moldova, Moldova este Europa", a spus Roberta Metsola.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Dumneavoastră credeți în valorile noastre comune și în principiul solidarității europene. Solidaritate!

Pentru că dumneavoastră înțelegeți, ca să ai pe cineva pe care să te bazezi, în care să te încrezi, asta înseamnă să fii european.

Acestea sunt valorile pe care le împărtășim și le promovăm.

Și acesta este motivul pentru care în aceste vremuri dificile, Parlamentul European, în mod continuu și-a exprimat suportul pentru independența, suveranitatea și integritatea teritoriului Republica Moldova.

Noi am condamnat toate încercările de destabilizare, inclusiv transformarea energiei într-o armă politică, campaniile de dezinformare și repetatele încălcări ale spațiului aerien, precum și folosirea brutală împotriva țării dumneavoastră.

Încă din 2021, UE a oferit un ajutor de 20 de miliarde de lei moldovenești, asistență financiară, pentru Republica Moldova, pentru a vă susține atunci când vă aflați în dificultăți economice.

Vă spun că vă vom susține în această călătorie atât timp cât este necesar.

Poporul dumneavoastră, pașnic și liber. Susținem aceste aspirații de a vă exprima speranțele, dorințele și așteptările de a vă determina soarta țării dumneavoastră", a spus Roberta Metsola, la Chișinău.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close