Antena 3 CNN Externe Zeci de mii de zboruri, întârziate sau anulate, în această vară! Controlorii de trafic aerian din Europa anunță greve

Zeci de mii de zboruri, întârziate sau anulate, în această vară! Controlorii de trafic aerian din Europa anunță greve

Veste rea pentru turiștii care au planificate plecările din țară. Sunt șanse foarte mare ca vacanța lor să înceapă cu stângul, iar principalele probleme vor începe încă din aeroport.

Zeci de mii de zboruri, întârziate sau anulate, în această vară! Controlorii de trafic aerian din Europa anunță greve
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    07 Iul 2023   •   13:56

Zeci de mii de zboruri, programate în această vară pe diferite trasee din Europa, sunt în pericol din cauza unei greve a controlorilor de trafic aerian, potrivit Sky News.

Potrivit unor calcule, în urma grevelor ar putea fi înregistrate întârzieri sau anulări la cel mult 12.600 de zboruri în fiecare zi. 

Practic, aproximativ o treime din călătoriile programate în Europa în perioada de vârf a vacanței de vară ar putea fi afectate ca urmare a acțiunii sindicale.

Citește și: Români umiliţi într-un aeroport din Portugalia! Zborul le-a fost amânat de patru ori

Lucrătorii de la Eurocontrol, care gestionează spațiul aerian european, au anunțat că vor protesta. Ei au revendicări legate de salarii, program și personal, potrivit The Times.

Anunțul privind greva controlorilor de trafic aerian ar putea fi făcut luni. Asta dacă părțile nu reușesc să ajungă la un acord pe ultima sută de metri. 

Totuși, oficialii de la organismul european de gestionare a traficului aerian au descris grevele ca fiind „inevitabile" și au recunoscut că nu există un plan de urgență. Experții se așteaptă ca problemele cele mai mari să fie la zborurile cu legătură la Londra, Barcelona, Bruxelles, Atena, Marsilia și Budapesta.

Directorul general al Eurocontrol, Raúl Medina, a îndemnat aeroporturile și centrele de control al traficului aerian să mărească recrutarea și a cerut companiilor aeriene să respecte programările stabilite.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close