Antena 3 CNN Externe Zeci morţi şi 170.000 de refugiaţi în India, în urma unor violenţe între triburi indigene şi musulmani

Zeci morţi şi 170.000 de refugiaţi în India, în urma unor violenţe între triburi indigene şi musulmani

Zeci morţi şi 170.000 de refugiaţi în India, în urma unor violenţe între triburi indigene şi musulmani
26 Iul 2012   •   12:38

Zeci de persoane au fost ucise în cursul unor violenţe interetnice in ultima perioadă în nord-estul Indiei, au anunţat autorităţile, care au suplimentat miercuri efectivele militare în teritoriu, relatează AFP.
   
Peste 170.000 de localnici şi-au părăsit satele din statul Assam refugiindu-se în tabere, clădiri guvernamentale şi şcoli pentru a scăpa de violenţele care au izbucnit la sfârşitul săptămânii trecute, al căror bilanţ, potrivit autorităţilor, a ajuns miercuri la 35 de morţi.
   
În conflict sunt implicate triburile indigene din Bodo, pe de o parte, şi musulmani, de cealaltă parte, care îşi dispută de mai mulţi ani proprietatea asupra terenurilor din această regiune izolată a Indiei.
   
"Situaţia este tensionată şi primim întăriri militare suplimentare", a declarat seful poliţiei din Assam, J.N. Choudhury.
   
Televiziunea a transmis imagini cu locuinţe în flăcări, în timp ce localnicii s-au refugiat în tabere protejate de militari.
   
Potrivit unui oficial local de rang înalt din Bodoland, Hagrama Mohilary, "treizeci şi cinci de persoane au fost ucise, iar numărul persoanelor din taberele de refugiaţi este estimat la circa 170.000".
   
Trupurile victimelor au fost găsite în orezării şi de-a lungul unor drumuri, a adăugat acesta.
   
Poliţia a instaurat luni seara o politică de deschidere a focului fără avertisment, după ce persoane turbulente au atacat mai multe magazine şi locuinţe. A fost de asemenea instituită o interdicţie de circulaţie.
   

×
Subiecte în articol: india refugiati morti
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close