Antena 3 CNN Externe Zeci de oameni, printre care şi copii, au murit în somn, după ce armata rusă a bombardat un bloc din Odesa

Zeci de oameni, printre care şi copii, au murit în somn, după ce armata rusă a bombardat un bloc din Odesa

Un atac cu rachete rusești în oraşul Sergheevca din regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, a ucis în această dimineață cel puțin 17 persoane, printre care şi copii.

Zeci de oameni, printre care şi copii, au murit în somn, după ce armata rusă a bombardat un bloc din Odesa
Sursa foto: Twitter
de Alin Tarnovschi    |    01 Iul 2022   •   10:14

Sute de civili nevinovaţi dormeau în apartamentele din blocul atacat cu rachete în momentul în care armata rusă a decis să îl bombardeze.

Rapoartele anterioare au declarat că șase persoane au murit în atacul nocturn asupra unei clădiri rezidențiale, inclusiv trei copii, însă numărul victimelor a crescut pe măsură ce salvatorii au intervenit pentru a scoate oamenii de sub dărâmături.

"Numărul morților în urma unei lovituri asupra unei clădiri de apartamente cu mai multe etaje a crescut", a declarat Serhiy Bratchuk, purtătorul de cuvânt al administrației regionale din Odesa, pe canalul său de Telegram.

Atacul sângeros a avut loc după ce Rusia a declarat, ieri, că a decis să se retragă din Insula Șerpilor ca un "gest de bunăvoință" pentru a arăta că Moscova nu obstrucționează încercările ONU de a deschide un coridor umanitar care să permită transportul de cereale din Ucraina.

Ucraina a declarat că a alungat forțele rusești de pe insulă după un asalt cu artilerie și rachete, iar președintele Volodimir Zelenski a salutat victoria strategică.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Din păcate, demenţa rusească se apropie de frontierele României şi în momentul în care orice român află că Cetatea Albă a fost lovită de rachetele lui Putin şi au murit oameni, printre care şi copii, evident că sporeşte îngrijorarea pentru noi. Evident că ne dăm seama de apropierea acestui război de frontiera NATO.

Înţelegem mai bine de ce s-au retras din Insula Şerpilor, ca să îşi concentreze efortul militar asupra regiunii Odesa şi suntem avertizaţi că ceea ce urmează va fi şi mai complicat.

Un război de uzură, un război cu foarte multe victime civile, un război în care Rusia este impotentă din punct de vedere al conflictului şi al confruntării militare, în schimb este absolut campioană la uciderea civililor şi la lovirea blocurilor de locuinţe cu rachete care sunt trase din bazinul Mării Negre. Este o chestiune extrem de complicată şi arată faptul că războiul declanşat de Putin este în primul rând cu civilii nevinovaţi din Ucraina", a comentat Radu Tudor, analist militar şi jurnalist Antena 3.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Sergheevca
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close