Antena 3 CNN Externe Zeci de persoane au murit și 100 au fost salvate după ce o navă a naufragiat în Grecia

Zeci de persoane au murit și 100 au fost salvate după ce o navă a naufragiat în Grecia

Zeci de persoane și-au pierdut viața după ce o navă a naufragiat în Grecia. Cu toate acestea, paza de coastă a reușit să salveze 100 de oameni.

Zeci de persoane au murit și 100 au fost salvate după ce o navă a naufragiat în Grecia
Sursa foto: Gettyimages | SW Photography
de Ioana Mircea    |    14 Iun 2023   •   12:45

17 persoane au murit după ce o navă plină cu migranți s-a scufundat în largul coastelor Greciei. 100 de oameni au fost salvați de navele pazei de coastă. Cu toate acestea, nu este clar câți oameni se aflau la bord când nava s-a scufundat.

Supraviețuitorii au fost duși în orașul Kalamata. Paza de coastă susține că vasul se îndrepta spre Italia și a fost reperat ieri în apele internaționale de un elicopter Frontex.

Se pare că migranții aflați la bord au refuzat asistența oferită de autoritățile grecești, iar o operațiune de căutare și salvare a fost lansată astăzi, la primele ore ale dimineții, după ce ambarcațiunea s-a răsturnat și s-a scufundat.

Grecia este una dintre principalele rute către Uniunea Europeană pentru migranții din Orientul Mijlociu, Asia și Africa. Cei mai mulți traversează insulele grecești venind dinspre Turcia, potrivit Mediafax.

Citește și: Zeci de oameni, închişi în remorca unui TIR, au început să strige după ajutor în Vama Nădlac

×
Subiecte în articol: Grecia naufragiu
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close