Antena 3 CNN Externe Zelenski a cerut ajutor de la Formatul „București 9”

Zelenski a cerut ajutor de la Formatul „București 9”

Vladimir Zelenski a spus că a apelat la Formatul „București 9” cu o cerere de asistență în apărare pentru Ucraina și sancțiuni împotriva Federației Ruse.

Zelenski a cerut ajutor de la Formatul „București 9”
Sursa foto: Hepta | Abaca Press
de Alexandra Ionescu    |    25 Feb 2022   •   10:02

"Noi ne apărăm libertatea şi pământul. Dar avem nevoie de o asistenţă internaţională eficientă. Am discutat despre asta cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda. M-am adresat către B9 în legătură cu asistenţa în apărare, sancţiuni şi presiuni asupra agresorului.

Împreună trebuie să aşezăm Rusia la masa negocierilor", a scris Zelenski într-un mesaj pe Twitter.  

El a adăugat că Ucraina are nevoie de o coaliţie antirăzboi.  

Formatul „București 9” reunește nouă țări din Europa Centrală și de Est - Bulgaria, Ungaria, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia și Cehia.

Astăzi, la ora 15.00, va avea loc reuniunea extraordinară a Formatului „București 9 (B9)” în format de videoconferință. Administrația Prezidențială a anunțat că președintele României, Klaus Iohannis, va participa.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că a hotărât împreună cu omologul polonez, Andrzej Duda, organizarea, vineri, la Varşovia, a unui summit extraordinar al Formatului B9, în contextul situaţiei de securitate din regiune.

„Am discutat astăzi cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, despre situaţia gravă de securitate din regiunea Mării Negre, ca urmare a acţiunilor Rusiei, care încalcă flagrant dreptul internaţional. În consecinţă, am hotărât să organizăm vineri, 25 februarie, la Varşovia, un summit extraordinar al Formatului Bucureşti 9 (B9), pentru a coordona răspunsul nostru şi pentru a ne demonstra unitatea. Suntem alături de Ucraina!”, a scris şeful statului, marţi, pe Facebook.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close