Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski a cerut miniștrilor apărării din peste 40 de țări lansatoare multiple de rachete: "Nu trebuie să ne fie frică. Trebuie să ne unim!"

Volodimir Zelenski a cerut miniștrilor apărării din peste 40 de țări lansatoare multiple de rachete: "Nu trebuie să ne fie frică. Trebuie să ne unim!"

Zelenski a cerut miniștrilor apărării din peste 40 de țări care participă la reuniunea virtuală „Ramstein 2” de luni lansatoare multiple de rachete.

Volodimir Zelenski a cerut miniștrilor apărării din peste 40 de țări lansatoare multiple de rachete: "Nu trebuie să ne fie frică. Trebuie să ne unim!"
de Claudia Popovici    |    21 Mai 2022   •   22:36

Președintele Zelenski a declarat, sâmbătă, că mai multe lansatoare de rachete ar putea schimba jocurile împotriva Rusiei în Donbas.

„Facem apel la toate țările să furnizeze sisteme MLRS, datorită cărora Ucraina va putea să ia inițiativa și să-și elibereze teritoriul”, a spus el, potrivit The Kyiv Independent, citat de Mediafax. 

Zelenski a lansat apelul la o conferință de presă comună cu premierul portughez António Costa, la Kiev.

El a adăugat că „acest gen de întâlniri sunt deja un rezultat pozitiv” și și-a exprimat din nou speranța pentru „o decizie pozitivă privind furnizarea de lansatoare de rachete”.

De asemenea, Zelenski a spus că „nu trebuie să ne fie frică” și „trebuie să ne unim”:

„Uniunea este exact ceea ce se teme Rusia. Se teme de o uniune puternică, se teme că Uniunea Europeană și Statele Unite acționează ca un singur organism. Acest lucru este foarte important pentru noi. Avem nevoie de ajutor substanțial".

×
Parteneri
Ultimele imagini cu Stephan Pelger în viață: A băut 12 pahare de vin la o terasă
x close