Antena 3 CNN Externe Zelenski l-a concediat pe șeful Serviciului de Securitate din Harkov pentru că ”nu a lucrat pentru apărarea orașului, ci s-a gândit doar la el personal”

Zelenski l-a concediat pe șeful Serviciului de Securitate din Harkov pentru că ”nu a lucrat pentru apărarea orașului, ci s-a gândit doar la el personal”

Președintele Volodimir Zelenski l-a concediat pe Roman Dudin, șeful Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunea Harkov, pentru că nu a lucrat pentru apărarea Harkovului din primele zile ale războiului.

Zelenski l-a concediat pe șeful Serviciului de Securitate din Harkov pentru că ”nu a lucrat pentru apărarea orașului, ci s-a gândit doar la el personal”
Sursa foto: Telegram/ Zelensky Official
de Alexandra Ionescu    |    30 Mai 2022   •   10:53

După vizita în regiunea Harkov, Zelenski a mulțumit conducerii regiunii Harkov pentru că ”au fost și rămân împreună cu oamenii din Harkov, împreună cu Ucraina ”.

”Și ceea ce este foarte important acum - împreună unul cu celălalt. Cu o cooperare de 100%. Armata, poliția, primarul din Harkov, administrația regională de stat - toate lucrează cu adevărat pentru victorie și o fac foarte eficient. Din păcate, acest lucru nu se poate spune despre conducerea locală a SBU ”, a spus Zelenski, potrivit Hromadske.

El a spus că ” l-a anchetat și l-a concediat pe șeful SBU din regiune ” pentru că nu a lucrat pentru apărarea orașului din primele zile ale războiului de amploare, ci doar s-a gândit la el personal. Motivele oficialului ar trebui clarificate de către ofițerii de aplicare a legii, a spus Zelenski.

Deși președintele nu l-a numit pe oficial, rapoartele din presa ucraineană l-au identificat drept Roman Dudin, șeful serviciului de securitate al SBU al regiunii Harkov.

Anterior, biroul lui Zelenski a postat un videoclip pe Telegram cu președintele purtând o vestă antiglonț și uitându-se la clădirile distruse din și în jurul orașlui Harkov.

Serviciul de Securitate al Ucrainei și Biroul de Stat de Investigații nu au comentat încă declarația.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close