Antena 3 CNN Externe Zelenski a anunțat compromisul pe care Ucraina ar fi dispus să îl facă în negocierile de pace cu Rusia, cu condiția referendumului

Zelenski a anunțat compromisul pe care Ucraina ar fi dispus să îl facă în negocierile de pace cu Rusia, cu condiția referendumului

Ucraina este pregătită să discute despre adoptarea unui statut de neutralitate ca parte a unui acord de pace cu Rusia, dar un astfel de pact ar trebui să fie garantat de terți și supus referendumului, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski, duminică.

Zelenski a anunțat compromisul pe care Ucraina ar fi dispus să îl facă în negocierile de pace cu Rusia, cu condiția referendumului
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    27 Mar 2022   •   23:44

Zelenski a spus că invazia Rusiei a provocat distrugerea orașelor rusofone din Ucraina și a spus că pagubele sunt mai grave decât războaiele rusești din Cecenia.

„Garanții de securitate și neutralitate, statutul non-nuclear al statului nostru. Suntem gata să acceptăm asta. Acesta este cel mai important punct", a spus Zelenski într-un interviu acordat unui jurnalist rus, potrivit Reuters. Acest interviu a fost ulterior interzis de oficialii ruși.

Zelenskii a precizat că Ucraina refuză să ia în considerare anumite solicitări ale Rusiei precum demilitarizarea țării.

O nouă rundă de negocieri între Rusia și Ucraina va începe luni. Reprezentanții celor două țări au decis să se întâlnească în Turcia.

Discuțiile se vor desfășura între 28 și 30 martie, a transmis negociatorul ucrainean David Arakhamia pe Facebook, potrivit CNN.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Rusia negocieri
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close