Antena 3 CNN Externe Zelenski: ”După atacul din Piața Libertății din Harkov, Rusia este un stat terorist” | ”Nimeni nu iarta, nimeni nu va uita”

Zelenski: ”După atacul din Piața Libertății din Harkov, Rusia este un stat terorist” | ”Nimeni nu iarta, nimeni nu va uita”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a vorbit despre atacul asupra Maidanului Libertății de la Harkov, în urma căruia aproximativ 20 de persoane au fost rănite și mai multe clădiri au fost distruse.

Zelenski: ”După atacul din Piața Libertății din Harkov, Rusia este un stat terorist” | ”Nimeni nu iarta, nimeni nu va uita”
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / AA/ABACA
de Alexandra Ionescu    |    01 Mar 2022   •   13:09

"Harkov. O rachetă de croazieră lovește cea mai mare piață din Europa. Piața Libertății. Zeci de victime. Acesta este prețul libertății. Aceasta este dimineața poporului Ucrainei", a spus Zelenski într-un mesaj video.

El a spus că atacul a venit de la Belgorod, un oraș rusesc situat la 40 km de granița ruso-ucraineană și la 70 km de Harkov.

"Harkovul ucrainean și Belgorodul rus au fost întotdeauna orașe apropiate. În multe feluri. Chiar și granița dintre ele a fost condiționată, doar pe hărți. A lovit Piața Libertății - imaginea Harkovului nostru", a spus președintele.

Șeful statului a subliniat că aceasta nu este doar o crimă de război, ci și un act terorist.

„Aceasta este teroare împotriva orașului, teroare împotriva Harkovului, teroare împotriva Ucrainei. Nu a fost nicio țintă militară în piață. Ca în acele zone rezidențiale din Harkov, care sunt lovite de artilerie cu rachete. O rachetă în piața centrală este un act de teroare nedisimulata.

Nimeni nu iarta, nimeni nu va uita. Această lovitură asupra Harkovului este o crimă de război, terorismul Federației Ruse. După aceasta, Rusia este un stat terorist. Evident, ar trebui să fie oficial", a conchis el.

Zelenski a cerut comunității internaționale să răspundă imediat și eficient la acțiunile Federației Ruse și să recunoască acțiunile acesteia drept terorism.

În dimineața zilei de 1 martie, armata rusă a efectuat un atac cu rachetă către clădirea Administrației Regionale de Stat Harkov. Potrivit informațiilor preliminare, aproximativ 20 de persoane au fost rănite. Clădirea Administrației Regionale de Stat a fost aproape distrusă.

Mihail Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui, a spus că scopul Rusiei este panica în masă, victimele civile și distrugerea infrastructurii.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Volodimir Zelenski
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close