Antena 3 CNN Externe Zelenski a semnat decretul care conține cheia negocierii cu Moscova

Zelenski a semnat decretul care conține cheia negocierii cu Moscova

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat marți un decret care lasă ușa deschisă pentru discuții cu Rusia.

Zelenski a semnat decretul care conține cheia negocierii cu Moscova
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2022   •   14:07

Potrivit presei internaționale, documentul califică în mod oficial drept "imposibilă" perspectiva oricăror negocieri între Kiev şi liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Acest decret formalizează comentariile făcute vineri de Zelenski după ce Putin a anunțat anexarea la Rusia a patru regiuni ucrainene ocupate parțial de trupele Moscovei.

Anunțul anexării a venit după așa-zise referendumuri în rândurile populației locale, consultări pe care Kievul și Occidentul le-au denunțat drept "farse" ilegale.

"El (Putin) nu știe ce sunt demnitatea și onestitatea. Prin urmare, suntem dispuși la un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte ale Rusiei",  spunea, vineri, președintele ucrainean.

Putin, șanse teoretice să rămână președinte până în 2036

După anexare, forțele Kievului au reușit să recaptureze orașul Liman din regiunea estică Donețk și au străpuns defensiva rusă în zonele ocupate din sudul Ucrainei.

Succesele militare ale Ucrainei au resuscitat, pe de altă parte, temeri că Moscova se va răzbuna recurgând la un gest extrem, cum ar fi detonarea unei arme nucleare.

Vladimir Putin, care va împlini 70 de ani în această săptămână, a dominat viața politică din Rusia timp de peste două decenii şi, în baza reformelor constituționale adoptate sub președinția sa, ar mai putea candida încă de două ori, având șanse teoretice de a rămâne la putere până în 2036.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close