Antena 3 CNN Externe Zelenski a descris scene dramatice din Ucraina în Parlamentul Spaniei: ”Mamele scriu cu pixul pe spatele copiilor numele lor și numărul de telefon pentru a fi salvați, dacă ele mor”

Zelenski a descris scene dramatice din Ucraina în Parlamentul Spaniei: ”Mamele scriu cu pixul pe spatele copiilor numele lor și numărul de telefon pentru a fi salvați, dacă ele mor”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut un discurs astăzi în Parlamentul Spaniei, după ce ieri a vorbit și în Parlamentul României. Acesta a relatat scene dramatice din Ucraina și a invocat momentul bombardării orașului basc spaniol Guernica în 1937 de către naziști și fasciști.

Zelenski a descris scene dramatice din Ucraina în Parlamentul Spaniei: ”Mamele scriu cu pixul pe spatele copiilor numele lor și numărul de telefon pentru a fi salvați, dacă ele mor”
Sursa foto: Hepta & Twitter
de Adelina Miron    |    06 Apr 2022   •   00:01

„Imaginați-vă, oamenii din Europa acum petrec săptămâni în subsoluri pentru a-și salva viețile de bombardamentele aeriene. Este aprilie 2022, dar se simte ca în aprilie 1937, când toată lumea a aflat despre Guernica.”, a declarat președintele Ucrainei în Parlamentul Spaniei, potrivit CNN.

Guernica a fost atacat în 1937 în timpul Războiului Civil din Spania. Atunci, dictatorii germani și italieni - Adolf Hitler și Benito Mussolini - au trimis avioane de război pentru a-l sprijini pe generalul Francisco Franco.

Volodimir Zelenski a vorbit în Parlamentul Spaniei și despre suferința familiilor dezbinate de război.

„Imaginați-vă, mamele ucrainene scriu cu stilou pe spatele copiilor numele lor și numărul de telefon astfel încât, dacă ocupantul ucide părinții, copilul ar avea o șansă să se salveze”, a spus Zelenski.

Liderul ucrainean a lăudat sprijinul Spaniei pentru sancțiunile economice împotriva Rusiei, dar a cerut și mai multe „sancțiuni cu adevărat puternice”.

Zelenski a precizat că în timp ce unele companii spaniole au încetat tranzacțiile comerciale în Rusia după începerea invaziei, altele au continuat să facă afaceri cu Moscova. „Cred că le cunoașteți mai bine decât mine”, a spus el în parlament. „Vă rog să nu mai faceți afaceri cu Rusia.”

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Rusia Ucraina Spania
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close