Antena 3 CNN Externe Zelenski: "Eliberarea orașului Mariupol prin mijloace militare este acum imposibilă"

Zelenski: "Eliberarea orașului Mariupol prin mijloace militare este acum imposibilă"

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că acum Forțele Armate ale Ucrainei nu pot elibera orașul Mariupol prin mijloace militare.

Zelenski: "Eliberarea orașului Mariupol prin mijloace militare este acum imposibilă"
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    21 Apr 2022   •   11:34

Zelenski a spus acest lucru într-un interviu acordat canalului de știri francez BFM TV.

Președintele Ucrainei a spus că autoritățile fac tot posibilul pentru eliberarea orașului Mariupol.

”Nu este vorba despre cât va dura până vom elibera orașul, ci cât mai pot rezista oamenii acolo. În ceea ce privește armata noastră, astăzi nu avem voie să călcăm pe acești 120 km ocupați de Rusia. Nu putem face asta astăzi", a spus Zelenski.

Președintele consideră că blocada rusă de la Mariupol nu este un război, ci ”o operațiune teroristă din partea Federației Ruse”, pentru că, pe lângă apărătorii ucraineni, în oraș sunt blocați și copii și vârstnici.

”Totul a fost distrus acolo – 95-98% din toate clădirile”, a subliniat Zelenski și a adăugat că este vorba de școli, grădinițe, zone rezidențiale, fabrici și altele asemenea.

”Maxim 3-4% va rămâne din orașul distrus”, a spus președintele.

Astăzi, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, i-a raportat președintelui rus Vladimir Putin că orașul Mariupol e cucerit și că în ciuda opoziției militanților, peste 142 de mii de cetățeni au fost evacuați în Mariupol, iar toți ostaticii din port au fost eliberați.

„Astăzi, întregul Mariupol se află sub controlul armatei ruse, iar teritoriul uzinei Azovstal, cu rămășițele naționaliștilor și mercenarilor străini localizați [acolo] este blocat”, a spus el.

Președintele rus Vladimir Putin a interzis armatei ruse să asalteze teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol, dar a ordonat blocarea acesteia ”să nu poată trece nici o muscă”.

”Consider că propunerea de asalt a zonei industriale este nepotrivită, ordon să o anulez”, a spus el, joi, la întâlnirea cu ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

”Acesta este cazul când trebuie să ne gândim la salvarea vieții și a sănătății soldaților și ofițerilor noștri”, a explicat Putin.

×
Parteneri
Generalul Florian Coldea, audiat de procurorii DNA în calitate de suspect
x close