Antena 3 CNN Externe Zelenski, mesaj emoționant pentru mamele din Rusia. „Nu vă trimiteți copiii la război într-o țară străină”

Zelenski, mesaj emoționant pentru mamele din Rusia. „Nu vă trimiteți copiii la război într-o țară străină”

Într-un mesaj emoţionant, președintele Zelenski s-a adresat mamelor din Rusia și le-a cerut să nu-și lase fiii să meargă la război.

Zelenski, mesaj emoționant pentru mamele din Rusia. „Nu vă trimiteți copiii la război într-o țară străină”
de Dana Musceleanu    |    12 Mar 2022   •   09:32

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la mamele din Rusia în cel mai recent discurs al său. Acesta le-a cerut femeilor ruse să nu-și trimită copiii pe front și să fie vigilente în legătură cu locațiile în care se află aceştia.

În discursul său, rostit cu mare emoție în glas, președintele Ucrainei a spus: Vreau să le transmit încă o dată un lucru mamelor din Rusia, în special mamelor celor înrolați. Nu vă trimiteți copiii la război într-o țară străină”.

Acesta le-a mai cerut femeilor din țara lui Putin să nu creadă „promisiunile că vor fi trimiși undeva doar pentru exerciții sau în afara condițiilor de luptă”. În plus, Volodimir Zelenski le-a rugat să „ia imediat măsuri” dacă există suspiciuni că fiii lor sunt trimiși să lupte în Ucraina.

Mesajul video al președintelui Zelenski, care a rămas în Kiev alături de armata sa, vine în contextul în care Rusia a recunoscut pe 9 martie, pentru prima dată, că au fost recruți în rândul forțelor sale din Ucraina. Mulți dintre recruți nu sunt pregătiți pentru un conflict armat, iar unii au fost chiar luați prizonieri, a mai admis Federația Rusă.

 

 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Război Ucraina
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close