Antena 3 CNN Externe Zelenski dezvăluie planul făcut de Rusia pentru țările europene. Ce se va întâmpla la iarnă

Zelenski dezvăluie planul făcut de Rusia pentru țările europene. Ce se va întâmpla la iarnă

Moscova îngreunează în mod deliberat pregătirile europenilor pentru iarnă, prin faptul că nu va relua livrările de gaze, așa cum este obligată prin contract.

Zelenski dezvăluie planul făcut de Rusia pentru țările europene. Ce se va întâmpla la iarnă
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Iul 2022   •   10:06

Acuzația a fost formulată de președintele Ucrainei, potrivit căruia ultima mișcare a Moscovei face parte dintr-o serie de "forme de teroare". 

"Chiar și în ciuda concesiei privind turbina Nord Stream (returnată de Canada, după reparații, n.r.), Rusia nu va relua livrările de gaze către țările europene, așa cum este obligată prin contract. Toate acestea sunt făcute de Rusia în mod deliberat pentru a le îngreuna cât mai mult posibil europenilor pregătirile pentru iarnă", a spus Zelenski în discursul său nocturn, citat de CNN.

"Acesta este un război deschis al gazelor pe care Rusia îl duce împotriva unei Europe unite - exact așa ar trebui să fie perceput. Nu le pasă ce se va întâmpla cu oamenii, cum vor suferi - de foame din cauza blocării porturilor sau de frigul iernii și de sărăcie. Sau de ocupație. Acestea sunt doar forme diferite de teroare", a concluzionat președintele ucrainean.

La rândul său, guvernul cancelarului german Olaf Scholz a acuzat Rusia că invocă pretexte pentru a forța Occidentul să nu mai susțină militar Ucraina, subliniind că decizia de reducere a fluxului de gaz este "politică", fără a avea cauze tehnice.

"Putin "practică un joc perfid. Încearcă să slăbească susținerea pentru Ucraina şi să genereze clivaje în societatea noastră. În acest sens, generează nesiguranță și influențează preturile", a spus Robert Haneck, ministrul german al Economiei.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close