Antena 3 CNN Externe Zelenski: ”Riscurile încheierii oricăror negocieri de pace sunt foarte mari”

Zelenski: ”Riscurile încheierii oricăror negocieri de pace sunt foarte mari”

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că există riscuri mari de a înceta orice discuții cu partea rusă.

Zelenski: ”Riscurile încheierii oricăror negocieri de pace sunt foarte mari”
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    29 Apr 2022   •   23:15

”Riscurile de a închide complet orice conversație (cu rușii – n.red.) sunt foarte mari.

Din cauza a ceea ce Rusia  lasă în urmă, pe oriunde ar trece. Au o metodă de a ucide, o metodă care funcționează în același fel în toate teritoriile pe care le ocupă”, a spus președintele Ucrainei.

Potrivit lui Zelenski, procesul de negocieri cu partea rusă este „foarte lent”.

„Pentru că prezența și dialogul în format video a reprezentanților delegației este la un anumit nivel. Ei spun că ridică unele probleme.Ei vorbesc despre ceva acolo, dar știm că totul este hotărât în ​​cele din urmă de o singură persoană", a spus el.

În opinia sa, sunt necesare doar discuții directe între președinții Ucrainei și Rusiei pentru a rezolva probleme importante.

"Când confirmă ceva, de exemplu, un schimb, nu cred. Ei confirmă un schimb civil, apoi ceva nu merge bine. O dată, de două ori, de trei ori. Înseamnă că au responsabilitatea unei singure persoane.

Și așa doar negocierile directe și acordurile directe asupra a ceva vor fi îndeplinite. Aceasta este credința mea și înțelegerea finală a întregului proces”, a subliniat Zelenski.

Zelenski i-a avertizat pe ruși că în cazul uciderii apărătorilor ucraineni din Mariupol sau a unui așa-zis „referendum” asupra terenurilor ocupate din regiunea Herson - Ucraina se va retrage din toate procesele de negociere.
 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close