Antena 3 CNN Externe Zelenski și Putin s-ar putea întâlni în zilele următoare

Zelenski și Putin s-ar putea întâlni în zilele următoare

În zilele următoare ar putea avea loc o întâlnire între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și președintele rus, Vladimir Putin, a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar.

Zelenski și Putin s-ar putea întâlni în zilele următoare
Sursa foto: Twitter/ Sphithiphithi Evaluator
de Alexandra Ionescu    |    27 Apr 2022   •   12:05

”Președintele Erdogan a discutat în mod repetat cu domnul Putin și cu domnul Zelenski. În cadrul acestor discuții, președintele încearcă să obțină o încetare a focului cât mai curând posibil și să se așeze la masa negocierilor.

Sperăm, în ciuda unor dificultăți, în zilele următoare, să fie posibil ca cei doi lideri (Zelenski și Putin – n.red.) să se întâlnească”, a spus Akar, potrivit Pravda.

Context

  • Pe 2 aprilie, șeful grupului de negocieri cu rușii, David Arakhamia, a exprimat opinia că negocierile personale între liderii Ucrainei și Rusiei sunt posibile  în viitorul apropiat la Istanbul sau Ankara în Turcia.
  • Zelenski a spus pe 4 aprilie că, cu cât Rusia amână mai mult întâlnirea președinților Ucrainei și Federației Ruse, cu atât va fi mai rău pentru ea însăși.
  • Pe 31 martie, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a anunțat că intenționează să  organizeze o întâlnire între președinții Volodimir Zelenski și Vladimir Putin în viitorul apropiat.
  • Pe 10 martie, ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu a declarat că președintele rus Vladimir  Putin nu este împotriva negocierilor directe  cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
  • Pe 11 martie, acest lucru a fost  confirmat la Kremlin.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close