Antena 3 CNN Externe Zelenski: "Ucraina a renăscut atunci când a fost atacată de Rusia"

Zelenski: "Ucraina a renăscut atunci când a fost atacată de Rusia"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, într-un mesaj menit să marcheze 31 de ani de independență a țării și șase luni de război, că forțele de apărare vor elibera Crimeea și zonele ocupate de ruși în estul țării.

Zelenski: "Ucraina a renăscut atunci când a fost atacată de Rusia"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2022   •   12:53

"O nouă națiune a apărut pe 24 februarie, la ora 4 dimineața. Nu s-a născut, ci a renăscut. O națiune care nu a plâns, nu a țipat, nu s-a speriat. Nu a fugit. Nu a renunțat. Nu am uitat", a spus el.

"Ne vom ridica mâinile o singură dată: când vom sărbători victoria. Toată Ucraina. Pentru că nu ne vom da la schimb pământurile și oamenii. Pentru noi, Ucraina este toată Ucraina.

Toate cele 25 de regiuni, fără nicio concesie, fără niciun compromis.

Nu cunoaștem aceste cuvinte, au fost distruse de rachete pe 24 februarie. Donbas este Ucraina. Și îl vom recâștiga, oricare ar fi calea. Crimeea este Ucraina. Și o vom recâștiga. Oricare ar fi calea", a continuat liderul de la Kiev.

Mesajul său a vizat și trupele de invazie:

"Nu vreți ca soldații voștri să moară? Eliberați-ne pământurile. Nu vreți ca mamele voastre să plângă? Eliberați-ne pământurile. Acestea sunt condițiile noastre simple și clare", a spus Zelenski.

 

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Ucraina Rusia
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close