Zgârie nori de 1.050 de metri, insule artificiale şi 100 de MILIARDE de dolari. Cum va fi detronat Dubaiul din cel mai râvnit top din lume

de O.P.    |    26 Noi 2012   •   12:30
Dubaiul a devenit una din cele mai dorite destinaţii de lux din lume. Felul în care au reinventat serviciile de cinci stele i-a adus pe şeicii din Dubai să fie cei mai apreciaţi oameni din lume de către turiştii amatori de rafinament şi lux.

Vedeţi imagini cu acest proiect impresionant, în galeria foto de mai jos.

Însă în curând Dubaiul va deveni istorie, pentru că alţi oameni plini de bani vor să transforme Azerbaidjanul într-o destinaţie impresionantă. Un influent om de afaceri azer a anunţat deja că a început planurile la construcţia celei mai înalte clădiri din lume, pe o insulă artificială din Marea Caspică.Hajj Ibrahim Nehramli, preşedintele grupului de companii Avesta, susţine că gigantica structură va măsura 1.050 de metri în înălţime, cuprinzând 189 de etaje. Turnul Azerbaijan, cum se va numi clădirea, va fi cu 200 de metri mai înalt decât Burj Khalifa, ce deţine astăzi recordul de cea mai înaltă clădire.

De asemenea, clădirea din Azerbaijan va fi cu 50 de metri mai înaltă decât Kingdom Tower , ce se construieşte astăzi în Jeddah, Arabia Saudită.

Noul turn urmează să fie ridicat pe Insulele Khazar, un complex de 41 de insule artificiale ce vor fi construite în apropiere de Garadag, la sud-est de Baku.

Întregul proiect, ce se va întinde pe 100 de hectare, urmează să coste aproximativ 100 de miliarde de dolari. În prima fază a proiectului insular vor fi construite structuri rezidenţiale, mall-uri comerciale, restaurante, spitale, facilităţi sociale şi chiar un circuit de Formula 1, urmând ca acestea să fie terminate în 2016.

În acel an va începe cea de-a doua fază a proiectului, ce va include construirea Turnului Azerbaijan , construcţia urmând să fie finalizată în 2018-2019. Toate cele 41 de insule vor fi construite până la finalul anului 2022.

Oraşul creat în cadrul proiectului urmează să găzduiască un milion de persoane, anunţă reprezentanţii Avesta.

Mulţumim utilizatorului nostru, Dan Barcaş, care ne-a trimis aceste imagini pe adresa de mail [email protected]


x close