Antena 3 CNN Externe Zi solemnă în Polonia. Sute mii de polonezi participă la slujba de comemorare a victimelor din Rusia

Zi solemnă în Polonia. Sute mii de polonezi participă la slujba de comemorare a victimelor din Rusia

Zi solemnă în Polonia. Sute mii de polonezi participă la slujba de comemorare a victimelor din Rusia
Sursa foto: sicriu
17 Apr 2010   •   12:20

Siciriele preşedintelui Lech Kaczynski şi soţiei sale, Maria sunt mutate de la Palatul Prezidenţial, la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Varşovia.

Sute de mii de oameni s-au adunat în centrul Varşoviei pentru a participa la slujba de comemorare a celor 96 de victime de la Smolensk.

Slujbă funerară în memoria victimelor a fost celebrată de Angelo Sodano, Decanul Colegiului Cardinalilor de la Vatican. Numele celor care au murit la Smolensk au fost citite, iar apoi au fost ţinute două minute de reculegere.

Alături de familiiile îndoliate, la ceremonii au participat mai mulţi oficiali polonezi, printre care şi preşedintele interimar Bronislaw Komorovski, fostul preşedinte Lech Walesa şi premierul Donald Tusk.

Sutele de mii de oameni, care şi-au plâns liderii timp de o săptămână, au mai îngenuncheat o dată să se roage pentru sufletele lor.

Toate clopotele bisericilor din Polonia au răsunat la ora 9.56 - ora României - la exact o săptămână după tragedia de la Smolensk.

Ceremoniile au continuat apoi în Piaţa Pilsudski din centrul capitalei poloneze.

Ceremoniile vor continua şi duminică. La ora 8 dimineaţa, corpurile cuplului prezidenţial vor fi duse de la Varşovia la Cracovia cu un avion care nu are motoare cu reacţie, sensibile la cenuşa vulcanică.

La ceremoniile funerare vor participa oficiali străini printre care preşedinţii Statelor Unite, Rusiei sau României, vor participa la slujba funerară ce va avea loc la Biserica Sfânta Maria din Cracovia.

Sarcofagul prezidenţial a fost fotografiat de corespondentul la Cracovia al Jurnalului Naţional, care a obţinut permisiunea de a coborî, preţ de câteva minute, în locul în care cuplul Kaczynski îşi va dormi somnul de veci. Membri familiei Kaczynski au hotărât ca sarcofagul prezidenţial să fie simplu şi elegant. Numele Mariei şi lui Lech Kaczynski înscrise pe piatra cu litere de aur.



Antena 3



×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close