Antena 3 CNN Externe Ziarul The New York Times va renunţa la versiunea tipărită

Ziarul The New York Times va renunţa la versiunea tipărită

Ziarul The New York Times va renunţa la versiunea tipărită
Sursa foto: Foto: .businessinsider.com
09 Sep 2010   •   12:37

Publicaţia The New York Times va renunţa, în viitor, la versiunea printată, a declarat preşedintele The New York Times Company, Arthur Sulzberger Jr, informează businessinsider.com

Invitat la o conferinţă de presă la Londra, Sulzberger a fost întrebat dacă este adevărată vestea potrivit căreia The New York Times va renunţa la versiunea scrisă în 2015. Acesta a răspuns că nu ar putea face acum asemenea predicţii, dar că, cu siguranţă versiunea print a ziarului va dispărea "în viitor".

Specialiştii informează că dacă The New York Times Company nu apelează la o nouă schemă pentru obţinerea veniturile din online, va trebui să facă restructurări majore de personal. Motivul: versiunea de pe internet nu poate suporta infrastructura şi personalul angajat cu ediţia print a publicaţiei. De asemenea, se estimează că The New York Times are cheltuieli anuale de aproximativ 200 de milioane de dolari, în timp ce profitul din online este de 150 de milioane.

Compania The New York Times a fost grav afectată de criza economică şi de scăderea veniturilor din publicitate. Anul trecut, aceasta a vândut postul radio de muzică clasică WQXR din New York, deţinut de mai bine de 65 de ani, pentru suma de 45 de milioane de dolari, după ce a încercat să vândă şi cotidianul The Boston Globe.

The New York Times este un cotidian american înfiinţat în New York în 1851. Este cel mai mare ziar local metropolitan din SUA şi, totodată, al treilea cel mai mare cotidian la nivel mondial, după The Wall Street Journal şi USA Today. Publicaţia este deţinută de The New York Times Company, care mai are alte 18 ziare regionale, iar preşedintele companiei este Arthur Ochs Sulzberger Jr., a cărui familie conduce ziarul din 1896.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturii despre crima din fața Parcului Crângași din București
x close