Antena 3 CNN Externe Zile negre la cel mai important jucător pe piața automobilelor electrice: dă afară mai mult de 10% din angajați

Zile negre la cel mai important jucător pe piața automobilelor electrice: dă afară mai mult de 10% din angajați

Un document intern consultat de presa internațională arată că cel puțin 14.000 de angajați ai celui mai important producător de automobile electrice vor fi concediați.

Zile negre la cel mai important jucător pe piața automobilelor electrice: dă afară mai mult de 10% din angajați
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2024   •   15:49

Tesla urmează să renunțe la peste 10% din forța sa de muncă la nivel global, arată documentul citat de agenția Reuters.

Decizia vine pe fondul declinului înregistrat de vânzările pe piața de profil și în contextul intensificării competiției prețurilor la vehiculele electrice, EV.

"În condițiile în care pregătim compania pentru următoarea fază de creștere, este extrem de important să analizăm fiecare aspect în vederea reducerii costurilor și a sporirii productivității.

Ca parte a acestor eforturi, am efectuat o revizuire a modului de organizare și am luat decizia dificilă de a reduce cu peste 10% forța de muncă la nivel global", afirmă directorul general al Tesla, Elon Musk, în documentul invocat de agenția internațională de știri.

Reprezentanții companiei nu au fost disponibili imediat pentru a comenta informația.

Tesla, cel mai mare producător auto EV după capitalizarea bursieră, avea la 31 decembrie anul trecut 140.473 de angajați în toată lumea, potrivit Reuters.

Acțiunile companiei au pierdut 0,3% în predeschiderea ședinței de luni a Bursei de la New York.

În data de 23 aprilie, Tesla va raporta rezultatele trimestriale.

După ani de creșteri rapide ale vânzărilor pe segmentul EV, în 2024 ar urma să se înregistreze o încetinire a livrărilor, în condițiile în care dobânzile ridicate au afectat cererea din partea consumatorilor, iar companiile din China, cea mai mare piață auto din lume, au lansat modele mai ieftine.

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close