Antena 3 CNN Externe Ziua în care toţi ochii vor fi îndreptaţi spre CHINA: "Vom resimţi consecinţele"

Ziua în care toţi ochii vor fi îndreptaţi spre CHINA: "Vom resimţi consecinţele"

Ziua în care toţi ochii vor fi îndreptaţi spre CHINA: "Vom resimţi consecinţele"
de O.P.    |    06 Oct 2014   •   06:48

Este ziua zero la Hong Kong! Revoluţionarii trebuie să elibereze străzile ocupate de aproape două săptămâni până la finalul acestei zile, în caz contrar vor simţi furia autorităţilor.

Este mesajul transmis chiar de cel pe care ei vor să îl dea jos din funcţie, şeful executivului de la Hong Kong, care a avertizat că oraşul este la un pas de tragedie.

Cu doar o zi înainte de expirarea ultimatumului anunţat de oficialii chinezi, tabăra revoluţionarilor a fost dominată de conflicte. În timp ce unii manifestanţi părăseau străzile pe care le ocupaseră de mai bine de 11 zile, de teamă că vor fi săltaţi de poliţişti, alţii le cereau tuturor să rămână pe poziţii.

Autorităţile din Hong Kong au dat, din nou, asigurări că vor lua orice măsură pentru a elibera străzile de revoluţionari.

Chiar şi aşa, majoritatea manifestanţilor au anunţat că vor rămâne în stradă.

Un bărbat a recurs la un gest extrem pentru a îi convinge pe revoluţionari să abandoneze protestul. Individul, tatăl a trei copii, s-a urcat pe un pod şi a ameninţat că se aruncă în gol, dacă Revoluţia Umbrelelor nu ia sfârşit. Şi asta pentru că omul era furios că fii lui nu se vor putea duce la şcoală, din cauza blocajului protestatarilor prodemocraţie. El a fost convins de poliţişti să se dea jos.

În acest timp, în mijlocul revoluţionarilor, a avut loc un moment inedit. Un tânăr şi-a cerut în căsătorie iubita, aclamat de zeci de martori.

×
Subiecte în articol: hong kong
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close